Tweede eerste lam

Nadat bij de grote groep al het eerste lam was geboren, is vandaag bij de kleine groep een inhaalslag gemaakt!

Afgelopen zomer kocht ik, vlak voor we echt zeker wisten dat het de droogste zomer sinds toenderooit was, een groep extra schapen. Allemaal geboren uit Kempisch heideschaap rammen, maar niet allemaal puur dit ras. Dat betekend dat aan moederskant wel eens andere rassen aanwezig zijn geweest. Hoe dan ook. Deze groep moest een heidegebied netjes van pijpestro berk vogelkers en vliegden ontdoen.

De dekperiode kwam steeds dichterbij, waar we ons gingen afvragen of we wel eten voor de winter hadden. Dat gaf nog een hele spannende tijd.
Gelukkig is via via en met veel inspanning van vriendelijke mensen extra weidegrond gevonden op verschillende locaties.

We hebben toen maar besloten het dekseizoen een maandje later dan andere jaren te doen. Vandaar dat het nu al Februari is dat het eerst lam er staat.
Ook hebben we dit jaar meerdere rammen ingezet. 1 op de nieuwste groep Kempische Heideschapen. En 2 op de grote groep/rest.

Deze drie rammen (uit dezelfde lijn) zijn op dezelfde dag bij hun nieuwe harem aangekomen. En dus was het nog even wachten op het eerste lam bij deze groep.
Maar vandaag was het zover, vanmorgen 1 ramlam en vanmiddag 2 leuke ooitjes. Leuke is met kruizingen, je weet nooit precies hoe de lammer er uit gaan zien: een van de ooitjes is wit, en de ander bruin! Superleuk!

P1150178Vanmorgenvroeg

P1150226P1150197P1150205P1150267Even voorstellen aan de kudde.