IMG_9892

Scheren & wol

 

 

P1015449 P1015494

 

 

Wol.

Schapen hebben wol. Dat is iets waar onze voorouders specifiek op geselecteerd hebben. Wol kan je namelijk door vervilten of door spinnen en breien heel lekker warme kleding van maken. Tegenwoordig is de meeste kleding synthetisch en wordt wol minder gebruikt. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel massa’s mensen die er leuke hobby aan hebben om te vilten of te spinnen.

De wol moet van de schapen geschoren worden. Ongeschoren schapen kunnen namelijk in de zomer onder andere last krijgen van Myasis. Dat is een luxe naam voor een vervelend probleem. Vliegen, of eigenlijk, Maden. Ze komen vaak als er wat uitwerpselen in de wol blijft hangen.  Daarom zijn vooral de achterkanten van schapen een probleem. Een geschoren schaap blijft schoon.  Dus ook geen problemen met Myasis.

Er zijn nog wat andere problemen met wol in de nederlandse natte zomers hoor. Dus je wilt gewoon op een gegeven moment de wol van het schaap af. Onze eigen schapen doen we natuurlijk zelf.

 

scheren

 

IMG_9885IMG_9887

Wol Kopen?

Ben jij nou iemand die graag wat met wol wil doen? We hebben vers geschoren wol van verschillende rassen en kleuren. Alles ongewassen, ongebleekt, ongeverfd & natuurlijk. Kijk voor onze huidige voorraad op:  http://grazeland.nl/scheren/wol-te-koop/

 

Neem contact op voor prijzen.

Info@grazeland.nl